Posted in Olika trädgårdstyper

Verktyg för din smarta trädgård

Verktyg för din smarta trädgård Posted on 11th januari 2021

Det är inte bara våra hem som blir allt smartare med hjälp av teknik. Även våra trädgårdar blir betydligt smartare, och därmed lättare att sköta. Den som har tröttnat på att vattna och klippa gräset välkomnar säkerligen den nya smartare trädgården.

Hjälp av smart teknik

Med hjälp av all möjlig teknik kan vi göra våra hem till smarta hem och spara massor av tid. Det handlar förstås om att använda intelligent teknik som lär sig hur vi vill använda olika funktioner och ytor i våra hem. Det här kan även spara in en hel del energi, som betyder mer pengar i våra plånböcker och en bättre miljö. Den enklaste formen av ett smart hem kan liknas vid rum som bara är tända när vi är där. Nästa steg är att de värms upp efter hur vi använder dem, och släpper in ljuset från fönstret beroende på om vi sover, tittar på en film, eller vill ha det ljust. Det finns i princip samma möjligheter till att göra en trädgård smart.

Ta hjälp av en robotgräsklippare

Många tycker det är jobbigt att hålla gräsmattan i bra skick hela sommaren. En robotgräsklippare kan vara svaret på bönerna. Då får man en automatisk gräsklippare som på egen hand åker runt över ett avgränsat område och håller gräset lagom högt. Den åker även tillbaka till sin laddstation för laddning. Oftast lyckas de även hantera avfallet, vilket sparar in en hel del trädgårdsarbete för de boende.

Få hjälp med bevattningen

Förutom att hålla rent och snyggt brukar bevattning av en trädgård vara ett tidsödande arbete. Även här kan en smart trädgård vara en stor hjälp och spara in många timmar av grönt arbete. Det finns idag flera smarta moduler som går att koppla in på existerande sprinklers, och som kan avgöra när det måste vattnas. Då kan man tryggt lämna trädgården i fred, även de hetaste sommardagarna, och ägna sig åt roligare saker än att stå med en vattenslang i handen.

Lys upp på ett smart sätt

Även belysning i trädgården är ett viktigt kapitel för den som vill nyttja sin trädgård till max. Även här går det att använda smart belysning, som reglerar ljusstyrkan efter ljuset på himlen. Solcellslampor kan skapa mysiga ljusstigar utan att behöva laddas, eller dra ström.

magnetism