Posted in Olika trädgårdstyper

Skapa en mysig oas i trädgården

Skapa en mysig oas i trädgården Posted on 27th mars 2021

Många av oss söker en trevlig plats att njuta av under sommaren och våren. Man vill ha en plats där man kan slappna av och njuta av att dricka sin kopp med kaffe i en härlig miljö med en vacker utsikt. Och en sådan plats kan man skapa i sin egen trädgård med hjälp av lite möbler, växter och belysning.

Om man har en trädgård behöver man endast se till att jobba på den lite grann för att kunna skapa sig en underbar oas där man kan slappna av och njuta av väder och utsikt.

Detta kan man göra med några enkla steg, och även om det känns som ett tungt arbete när man ska sätta igång så kommer det vara värt den lugn och ro man kan få på sin egen tomt.

Det första man bör göra är att ha en plan och tänka ut exakt hur man vill bygga upp sin trädgård, precis som man gör när man ska renovera och göra om inne i hemmet.

Sedan när man har en färdig plan gäller det bara att stätta igång med arbetet.

Välj ut blommor och växter som kommer göra trädgården till en exotisk oas, trädgårdsmöbler och sätt igång.

En oas som även kan användas under vintern

Något annat som också är bra att fundera på är om man skulle vilja skapa en uteplats som även kan användas under vintern. Det kan man skapa genom att glasa in terrassen/altanen eller så kan man använda sig av ett växthus.

Fördelen med ett växthus är att du kan få en större plats och du kan även odla grönsaker, örter och bär som även kan hålla under kallare väder.

Inred växthuset med bekväma och snygga möbler, där du kan sätta dig och läsa en tidning, dricka kaffe eller ta en fika med familj och vänner.

Sedan behöver man även belysning och till detta kan man använda sig av trädgårdsbelysning eller kanske en badrumslampa då det är både fukt- och värmetåliga. Självklart kommer växthuset även att behöva någon form av uppvärmning för att växterna ska klara av det kalla vintern. Och för att man ska kunna använda sig av den mysiga platsen även under vinter och höst.

Självklart kan man även inreda med fint golv och snygga mattor, kom bara ihåg att sätta ut mattan/mattorna vid möblerna och inte vid växterna, för att de inte ska bli förstörda när växterna vattnas. Och dessutom kan man inreda med snygga hyllor, bord och inredningsdetaljer för att göra det ännu trevligare.

Inred ditt växthus till ett paradis för att alltid kunna sitta och njuta där inne!

magnetism