Posted in Olika trädgårdstyper

Tips för en lat trädgård!

Tips för en lat trädgård! Posted on 20th februari 2021

Drömmer du om att flytta till ett torp och få möjligheten att vistas i en riktigt gammal trädgård där det inte är ovanligt att blommor som pioner och stjärnflocka återkommer år efter år? Kanske längtar du efter en mer brittiskt inspirerad trädgård med rosor, prydligt klippta buskar och landskapsgångar?

Vad du än drömmer om finns mängder av inspiration att hämta på internet och i olika magasin. I dag finns det en hel uppsjö av tidningar som behandlar ämnet trädgård och otaligt många fotografier på bildsajter där du själv kan skapa mappar och spara bilder på just dina drömmars trädgård.

Tips

Om du redan har en trädgård så kanske du är i full gång med att planera för de där dagarna i sommar då du slappnar av i trädgården genom trädgårdsarbete bland allt blomster, antingen i eget sällskap eller med goda vänner. Om trädgården inte lockar alls kanske du har hamnat i en slentrian med din uteplats och behöver några tips på vägen för att hitta ditt intresse för trädgården igen.

Något som är viktigt att tänka på är att det inte behöver kosta multum att förändra i trädgården. Med relativt enkla medel kan du piffa upp din uteplats och återigen känna glädje över att vistas i den. Saker som är A & O även för den lata trädgården är en sekatör, gärna en prisklass dyrare för att slippa missöden där den helt enkelt går sönder efter bara någon användning. Investera i en tålig vattenslang och en finare vattenkanna som alltid kan stå framme, Om du inte vill tillbringa all din tid i trädgården på sommaren så satsa på riktigt tåliga växter att sätta i jorden. Exempel på tåliga blommor och växter är riddarsporre, iris, daglilja och bolltistel.

Ovanstående blommor kan klara sig år efter år i trädgården utan överdriven skötsel av dem och är att rekommendera för den som både vill ta det lugnt och njuta av vackra blommor i trädgården. För att skapa blickfång i trädgården kan du satsa på att besöka en second hand-butik och leta efter billiga krukor – dessa brukar finnas i överflöd. Köp utomhusblommor att stoppa ned i krukorna och gör ett arrangemang av dessa. Prisvärt och iögonfallande! Om du helt har tröttnat på din trädgård så finns www.yepstr.com/se/tradgard att vända sig till. De har mångårig erfarenhet av trädgårdar!

Mysfaktor

Ljuslyktor på trappan till huset eller små ljusstakar att ställa på bord du har utomhus gör mycket för mysfaktorn. Välj ut dina favoriter och köp passande ljusslingor för årstiden för att hänga upp i ett träd om det finns i trädgården. Det blir både vackert och stämningsfullt mot sensommaren.

Med önskan om en fin vår och sommar i trädgården!

magnetism