Posted in Olika trädgårdstyper

Få bättre koll på dina växter med Planta

Få bättre koll på dina växter med Planta Posted on 30th november 2020

Hösten är sannerligen här och med det är vintern på intåg. För de flesta innebär det att vi fixar mindre i trädgården än vad vi gör under andra årstider. De flesta av oss som trivs med att påta i en trädgård brukar dock också ha en ansenlig mängd krukväxter. Och de behöver som bekant alltid uppmärksamhet.

I det här inlägget tänkte jag tipsa om en praktisk app som gör livet som växtintresserad betydligt enklare. Mellan trädgården och krukväxterna kan det vara besvärligt att ha koll på vilka växter som behöver vad och när.

Ta hjälp av en ny app

Med Planta app får du detaljkoll på dina växter. Appen innehåller en mängd nyttiga funktioner för den växtintresserade. Ett exempel: Säg att du köpt eller fått en växt och du inte vet vad det är för planta. Då kan du använda Planta och skanna in växten med din mobilkamera. Planta analyserar fotot och sedan får du upp både vad växten heter och en massa skötselråd med mera.

En annan väldigt bra funktion är att du kan lägga in alla krukväxter du har i appen för att få påminnelser om när de behöver vattnas, planteras om och mycket annat. Här snackar vi anpassade påminnelser, appen vet precis när olika plantor behöver vatten, var de ska stå för att trivas som bäst och så vidare. Om du är ett proffs som hållit på ett tag med växter känner du kanske att du redan kan allt det där, för en nybörjare är det dock kanon. Fast ett proffs kan nog ha mycket glädje av appen ändå, inte minst som en slags encyklopedi över krukväxter.

Finns på App Store

Än så länge är det bara du som äger en iPhone eller iPad som kan dra nytta av Planta. Så om du har en Apple-enhet och tycker om växter mer än vad du har förmåga att hålla dem vid liv rekommenderar jag att du testar den. Den enda nackdelen med appen är väl att den väcker frågor om huruvida det är du eller appen som sköter om växterna i slutändan. Fast det spelar kanske trots allt inte någon roll. Fint blir det, och krukväxterna växer så det knakar.

magnetism