Posted in Olika trädgårdstyper

En stämningsfull julträdgård

En stämningsfull julträdgård Posted on 29th maj 2020

Julen är en mysig årstid som allra helst ska spenderas hemma. Särskilt mysigt är det när snön har fallit och trädgården blir tyst och fridfull. Att göra stämningsfulla snölyktor och att dekorera träden som julgranar gör att julstämningen blir fulländad.

För att ha det fint i trädgården till jul är det bra att förbereda sig redan på hösten. Ta bort alla trädgårdsprylar och högar med bråte och löv som gärna ansamlar sig vid höstrensningen. Se till att bli av med alla högar med löv och pinnar och ta in utemöblerna och alla andra prylar såsom blomkrukor och trädgårdsverktyg. När snön sedan faller kommer den att lägga sig fint i det naturliga landskapet i trädgården. Om du har växter med långa fibrer såsom gräs i trädgården kan du ta in och torka dem på hösten för att kunna göra juliga halmdekorationer.

När julen sedan börjar närma sig är det dags att ta fram juldekorationerna. Det är alltid trevligt med en tomte eller en julbock ståendes någonstans. Har du en gran på tomten kan du förvandla den till en julgran med hjälp av belysning. Varför endast ha en julgran i huset, när man kan ha en utomhus också? Det finns särskilda julgransslingor för utomhusbruk som man kan sätta upp i en gran eller i något annat barrträd. Det finns också särskilda extra stora varianter av julgranskulor att köpa som passar bra i trädgården. De tål vinden bättre och är mycket fina även på avstånd.

Om det lyckosamt nog har kommit snö till jul är det också väldigt fint att göra snölyktor. Man kramar ihop små bollar av snö och staplar dem i en pyramid och ställer ett ljus i mitten. Det blir väldigt vackra små ljuslyktor som sprider ett underbart sken.

magnetism