Posted in Olika trädgårdstyper

3 trädgårdstips för dig utan (så) gröna fingrar

3 trädgårdstips för dig utan (så) gröna fingrar Posted on 20th juni 2020

Vill du ha en härlig trädgård, men tycker inte att du har nog gröna fingrar? Vissa personer verkar kunna driva upp sällsynta rosor stora som tekoppar, medan andra av oss är skickligare på ogräs. Här kommer tre trädgårdstips för dig utan så gröna fingrar.

1# Börja inomhus

Många av de riktigt skickliga trädgårdsälskarna börjar trädgårdssäsongen redan under vintern. Inomhus. Om du vill lyckas med dina blommor och tomater måste du börja i tid och med inomhusodling. Då hinner frön och plantor gro och växa till sig innan det är dags för dem att planteras i rabatten, i landet eller i växthuset. Du hittar allt för inomhusodling hos Wexthuset.

2# Rätt växt till rätt zon

Det är viktigt att du har koll på vilken växtzon som du bor i. Vissa blommor trivs bättre i växtzon 1, andra i växtzon 8. De flesta växter trivs i flera, rent av alla, växtzoner. Men det är ofrånkomlig så att det finns fler blommor och träd som trivs i växtzon 1 i Skåne, än växtzon 8 i Kiruna. Dock finns det vackra blommor för hela landet. Om du bor i norr kan du kolla på vad som fungerar i Ryssland och Kanada. Det är inte hellre så att växtzonen är statisk över ett område. Om din granne bor i söderläge och du i norrläge, så kan era trädgårdar ha olika växtzoner. Du kan rent av ha olika växtzoner i din trädgård.

3# Ta hjälp av din handelsträdgård

Åk till din handelsträdgård och be dem om råd. De kan hjälpa dig att både hitta växter som är lättskötta och även berätta hur du exakt ska göra. Ta bilder på din trädgård och visa, så kan de också lättare avgöra vilka rosor som kan klara din varma södervägg.

magnetism