Posted in Olika trädgårdstyper

Lägg en cottage core-makeup

Lägg en cottage core-makeup Posted on 22nd mars 2022

Har du hört talas om cottage core? Det är en estetik inom mode som upphöjer och romantiserar det lantliga livet med odling och hushållsarbete. För den som är trädgårdsintresserad är det därför en trevlig modeinriktning att vända sig till. Här berättar vi hur du lägger en snygg makeup som är inspirerad av cottage core.

En romantisk estetik

Hur ser då cottage core ut vad gäller kläder och makeup? Tänk gärna stråhattar och romantiska klänningar. Helst ska du vara iklädd detta samtidigt som du knådar en surdeg, plockar blommor eller läser en bok i skuggan av ett träd. För män gäller en stil som är inspirerad av det gamla bondesamhället, det vill säga gubbkeps, rutig skjorta, hängslen och rejäla kängor. Kort sagt, det mesta ska se naturligt och lantligt ut inom cottage core. Det gäller naturligtvis också makeupen.

Lägg en snygg cottage core-makeup

När det gäller cottage core och makeup hoppar vi över den tunga underlagskrämen och lägger istället en täckande concealer bara på de platser där den verkligen behövs. Hela vitsen är att den egna huden ska synas igenom sminket och se naturlig ut. Det är med andra ord viktigt att du satsar på en riktigt bra concealer som är täckande men samtidigt ger ett naturligt resultat. Hos Parfym.se hittar du många bra concealers från kända varumärken. Efter concealern kan du eventuellt gå över ansiktet med ett transparent puder för att matta ned glansiga partier. Nu kommer vi till ögonen. Här kan du också lägga concealer över hela ögonlocket. Det ger en jämn ton utan att du ser sminkad ut. Svep också över ögonlocken med ett solpuder och lägg en mascara på fransarna. Kinderna ska se friska och rosiga ut. Svep därför en persikofärgad rouge över dem. På läpparna lägger du ett ofärgat eller ljust rosa glans, sedan är du klar.

Därför har cottage core blivit populärt

Hur kan en trend som handlar om att gå tillbaka till det förgångna ha blivit så populär? Det finns nog många svar på den frågan. Det oroliga världsläget med pandemi och krig kan vara en bidragande faktor till att fler vill flytta ut i skogen och leva lantliv. Vår samtid med snabba internetuppkopplingar och ett ständigt informationsflöde kan vara en annan anledning. Trots att vi har det mesta vi behöver så känner vi oss tomma och deprimerade. Då kan en resa bakåt i tiden där vi får bruka våra händer och jobba med jorden ge en djupare mening till livet. Många drömmer också om att leva ett hållbarare liv, något som cottage core verkligen bidrar till.

magnetism