Posted in Trädgårdssmart

Bevattning

Bevattning Posted on 6th maj 2019

Vatten är en förutsättning för allt liv, så även trädgårdens. Dock får man vara uppmärksam på vattenläget där man bor, eftersom det är viktigare att ha tillgång till dricksvatten än vatten till blommorna.

Att använda sig av en vattenslang som är kopplad till en kran på husväggen eller ute i trädgården är det lättaste sättet att vattna. Med ett munstycke som har flera lägen kan man vattna alla typer av växter utan att behöva byta redskap, såväl små och ömtåliga som stora och starka. Ett munstycke med hårdare strålar kan också vara till stor hjälp i kampen mot bladlöss.

I en mindre trädgård räcker det med en slang som går att hänga upp på väggen. Rullar man ihop den i en stor oval och på rätt sätt är risken inte särskilt stor att det blir knutar. I en större trädgård däremot, där det krävs flera slanglängder för att nå ut överallt, är det bäst att ha vattenslangen på en slangvinda. Då kan man lätt flytta sig runt i trädgården utan att slangen trasslar ihop sig, eller viker sig så det tar stopp.

Slangar med små hål kan användas om man inte har möjlighet att vattna varje dag när behovet finns. Då sipprar vattnet ut i liten mängd och håller odlingen jämnt fuktig.

magnetism