Posted in Olika trädgårdstyper

Att ha fint i trädgården på vintern

Att ha fint i trädgården på vintern Posted on 14th december 2019

På sommaren när man spenderar en hel del tid i trädgården är det sällan svårt att hålla fint där. Man planterar blommor, rensar rabatter och krattar. Men under vintern är det kanske inte lika lätt. Vad kan man egentligen göra under vintern för att trädgården ska hålla sig fin?

Snöröjning

Oavsett om man har en liten eller stor trädgård kan det vara nödvändigt att snöröja när vintern kommer. Om man har en stor trädgård eller helt enkelt inte klarar av att snöröja på egen hand kan man anlita snöröjning i Stockholm för att få lite hjälp. Det kan dock vara bra att ha en liten skyffel och en sopborste för att få bort den värsta snön. Det är också en sak som gör att risken för inbrott minskar.

En gran

När det börjar lacka mot jul kan det också vara fint att sätta upp en gran i trädgården. Granen behöver inte vara speciellt stor för att vara dekorativ. Man kan antingen ha en mindre gran som man sätter i en kruka, eller så gör man helt enkelt ett hål med hjälp av ett spett i gräset och sätter ner granen i det. Man kan sedan klä granen om man vill, eller så sätter man bara i en ljusslinga.

Ljus och ljusslingor

På vintern när det blir mörkare utomhus är det fint att ordna lite belysning i trädgården. Det kan antingen vara en batteridriven belysning, eller så är den eldriven. Det finns både ljusslingor, olika figurer och annat man kan sätta ut. Det är dock viktigt att man ser till att sakerna verkligen får användas utomhus. Det kan vara bra att leta efter en märkning med IP44, vilket är ett tecken på att belysningen är vattentålig.

Om man väljer att använda sig av belysning som är eldriven bör man också se till att alla kopplingar är säkra. Om man känner sig det minsta osäker finns det bra tips att läsa hos Elsäkerhetsverket och det kan också vara bra att kontakta en elektriker för att få hjälp.

Halkbekämpa

En annan sak man bör tänka på är halkbekämpning. Det är viktigt att se till att det inte är allt för halt i trädgården. Då kan man lätt falla och skada sig. När det gäller sandning och saltning är det viktigt att tänka på när man gör de här sakerna. Det är alltid klokt att man saltar innan snön faller, eller innan det blir riktigt halt. Sandning kan man utföra även när isen lagt sig. Om det snöar är sandning dock inte ett så bra val eftersom att sanden då hamnar under snön. Det kan vara bra att se till att man har sand eller salt hemma redan innan vintern kommer. Då är man väl förberedd.

magnetism